Nieuwe naam en nieuw logo voor onze parochies

  1. De-Pelgrim
  2. /
  3. Laatste Nieuws
  4. /
  5. Nieuwe naam en nieuw...

Sinds 1 januari 2018 vormen de parochies Simpelveld-Bocholtz-Ubachsberg een federatie. Dat is een vorm van samenwerken die verder gaat dan de parochieclusters die er nu bestaan. Bij een federatie is er sprake van één pastoor met één pastoraal team, één kerkbestuur en één gezamenlijke financiële exploitatie. Na verloop van tijd kunnen de parochies in een federatie fuseren tot één krachtige nieuwe parochie. Hierdoor zijn ze innig met elkaar verbonden en gaan ze samen verder op weg, de toekomst tegemoet.

 

De Pelgrim

 

Bij een nieuw samenwerkingsverband hoort ook een nieuwe naam. We hebben gekozen voor “De Pelgrim”, omdat we samen met onze 3 parochies onderweg / op weg zijn in geloof en vriendschap.

Ook is er een nieuw logo ontworpen: De drie gele vormen maken de drie parochies van onze parochiefederatie. Samen met de witte vorm vormen ze een kruispunt op een pelgrimspad. Er zit een buiten- en binnenvorm in het logo. De binnenvorm vormt een kruis: het symbool van Jezus Christus die wij present willen stellen in ons doen en laten.

Het nieuwe huismerk komt terug in al onze papieren en digitale producten. 

Ga naar de inhoud