Verslag Voedselbankinzameling 11 en 12 december 2020

Ook dit jaar konden  bewoners van Bocholtz, Simpelveld en Ubachsberg weer producten in leveren ten bate van de Voedselbank. In alle drie de plaatsen kon dit in het voorportaal van de kerken en in Simpelveld kon dat 11 en 12 december in de vroegere Blokkerwinkelruimte aan het Kloosterplein, die hiervoor ter beschikking was gesteld.

Dit inzamelen werd dit jaar al de elfde keer georganiseerd, vertelt Joop Heuts, de coördinator van de actie. 11 jaar geleden gestart bij het parochiekantoor en later is de actie bij en in de Plus supermarkt gehouden. Het geheel met een geweldige samenwerking met de Plus.

Er zijn in totaal 40 vrijwilligers die meehelpen de producten in te zamelen, punten te tellen en wat al niet meer. De meeste van de vrijwilligers, die niet met naam genoemd willen worden helpen al jaren mee. Dit jaar is i.v.m. de coronacrisis gekozen voor een andere opzet met een kleinere groep vrijwilligers.

De reden waarom vrijwilligers meewerken is:

  • Het is fijn om mee te werken.
  • Ze willen iets betekenen voor een ander.
  • Inzetten voor mensen die het echt nodig hebben (wij hebben het goed en veel mensen, met of zonder kinderen, moeten beknibbelen op alles).
  • Het is hard nodig in deze tijd: de kloof tussen rijk en arm wordt steeds groter.

De hele dag komen mensen binnen  met grote en kleine tassen vol houdbare producten. Deze worden in kratten verzameld, die naar de voedselbank getransporteerd worden en daar gesorteerd worden.

Naast voedselproducten worden ook spaarboekjes van de Plus en DE-punten geleverd.

De inzameling is niet alleen voor de kerst. Ook na de kerst is voedsel nodig en de voorraden van de Voedselbank zijn schaars geworden. Mede doordat een aantal winkelketens producten met einde houdbaarheidsdatum met forse korting verkopen. Vroeger werden deze producten vaak aan de Voedselbank gegeven.

Met enthousiasme werden door inwoners maar ook omliggende zaken producten gegeven.

Gemiddeld is de laatste jaren de opbrengst van 2 dagen inzamelen 90 – 110 kratten met levensmiddelen.

Het resultaat van dit weekend was: 103 volle kratten, waaronder 26 kratten uit de kerken. De collectebus bevatte liefst €711,66.

Het aantal DE-punten was 94.900.

De resultaten van de donaties via de bankrekeningnummers zijn nog niet bekend.

Al met al: een enthousiaste groep vrijwilligers met het hart op de juiste plaats, die zich graag enkele uren inzetten voor de medemens. Dank je wel voor jullie inzet !

 

Skip to content