Samen voor elkaar, juist nu!

Het was tegen het einde van de zomer dat pastoor Pisters zich realiseerde dat deze kerst anders zou worden dan andere jaren. De lockdown had ons laten zien dat eenzaamheid niet alleen onder ouderen, maar onder álle generaties voorkwam en dat een klein gebaar vaak grote impact heeft. Op dat moment pakte hij de telefoon en belde Erik Derikx, de regisseur van de Passion Simpelveld 2018. Erik deelde het enthousiasme van pastoor en samen gingen ze aan de slag met het uitwerken van hun uiterst geheime project.

Beleefroute

Niet veel later werd er een werkgroep gevormd die werd gevraagd het project verder vorm te geven.
De bedoeling was al snel duidelijk; onder het motto ‘samen voor elkaar’ zou er in de kerken van Bocholtz, Simpelveld en Ubachsberg een beleefroute worden ingericht. Via een vaste looproute zou u als inwoner kunnen genieten van mooie knutselwerkjes van de kinderen van de drie basisscholen, van kerstkunstwerken van enkele lokale kunstenaars en natuurlijk van de kerststal. Bovendien was de bedoeling dat er bij de kerstboom een mand met kerstballen klaar zou staan, waarvan u er een mee mag nemen met de bedoeling die door te geven aan iemand anders..

Door de nieuwe lockdown zijn we helaas gedwongen om een stapje terug te doen met ons mooie project, maar hoeven we gelukkig niet alles af te zeggen.

Kerstverhaal

In het jaar waarin de digitale samenleving een enorme vlucht heeft gemaakt, brengen wij het kerstverhaal dan ook via uw computer in uw huiskamer! Niet alleen hebben we twee fantastische spelers gevonden die ons al vertellend en zingend meenemen van dit vreemde jaar naar de geboorte van Jezus, te weten Joes Brauers en Pieter Nass, maar zij worden bovendien muzikaal begeleid door de getalenteerde pianiste Peiyun Xue.

De échte hoofdrolspelers van de film zijn een viertal kinderen uit de parochies die samen met twee dames van de werkgroep het kerstverhaal op hun eigen wijze vertellen; Suus Cox, Fleur Franssen, Jort Grooten en Sjo Grooten. Bovendien zijn er nog opnames gemaakt van een aantal doopouders met hun pasgeboren baby die als figurant meedoen.

Na een aantal maanden van bedenken, schrijven, plannen en oefenen kunt u het resultaat hiervan vanaf 24 december bewonderen! Houd daarvoor de facebook-pagina van The Passion Simpelveld en de website van de parochiefederatie in de gaten!

https://www.de-pelgrim.nl en www.facebook.com/thepassionsimpelveld

Openstelling kerk en ophalen kerstbal

De kerken van Bocholtz, Simpelveld en Ubachsberg zijn van Eerste Kerstdag tot en met 3 januari (Driekoningen) dagelijks geopend van 12 tot 16 uur voor bezinning, het opsteken van een kaarsje of een gebed. Het is uitsluitend mogelijk om dit alleen of in gezinsverband te doen. Binnen vindt u ook de knutselwerkjes van de kinderen van onze basisscholen. Er wordt dan ook door toezichthouders op toegezien dat er slechts een enkeling per keer binnen is. Ook in de kerk is het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar of ouder!

In het voorportaal van de kerken staan tijdens deze dagen bovendien manden met kerstballen met daarin een kerstwens. Daarover heeft pastoor Pisters de volgende boodschap: ga er gerust een halen (tussen 10 en 17 uur) en geef hem door aan iemand die je een compliment wilt geven, wilt bedanken of zeggen dat je om diegene geeft.

Zo zijn we er toch ‘samen voor elkaar’ en maken we er een mooie kerst van!

Wij wensen u allen, ondanks alles hele fijne kerstdagen en een voorspoedig 2021!

De werkgroep ‘Samen voor elkaar’

Pastoor René Pisters

Erik Derikx

Sandra Wierts

Manon Bost

Andrea Ernes

Nicole Huppertz

Mariska Werrij

Skip to content