Afua en Kofi uit Ghana (deel 2)

Beste jongens en meisjes, daar in Simpelveld, Bocholtz en Ubachsberg. Kennen jullie ons nog? We zijn Afua en Kofi, een tweeling uit Obuasi in Ghana. Vorige keer hebben we je verteld waarom we Afua en Kofi heten. Nu willen we jullie iets vertellen over ons land Ghana.

Ghana is het mooiste land van heel Afrika. En misschien wel van de hele wereld. En ons land is best groot, ook al zou je dat niet zeggen als je naar een landkaart van Afrika kijkt. Ghana is liefst zeven keer zo groot als Nederland. En er wonen, met ons tweeën erbij, 30 miljoen mensen.  Onze hoofdstad is Accra, dat ligt aan de kust. Vanuit Obuasi is het meer dan 275 km naar Accra. Te ver om er even heen te gaan, natuurlijk. Je zit vijf tot zes uur in de bus, die hobbelt over slechte wegen vol gaten. En dan moet het niet geregend hebben, dan wordt het nog moeilijker.

We hebben een mooie vlag. Met drie kleuren, rood, geel en groen. En een zwarte ster in het midden. Onze meester heeft de kleuren van de vlag vorige week uitgelegd. Rood staat voor alle inspanningen, met bloed, zweet en tranen, om het land op te bouwen. Geel verwijst naar het goud en andere delfstoffen die je in Ghana vindt. En groen betekent dat ons land, vooral in het zuiden, heel vruchtbaar is. En de ster? Die staat erop omdat iedereen in Ghana heel erg trots is op het land.

De oudere broer van Afua en Kofi wil graag stage lopen om boer te worden. Vanuit Simpelveld, Bocholtz en Ubachsberg willen we hem en andere leerlingen graag helpen. Kijk maar even op www.vastenactie.nl/projecten/schoon-water-voor-stageboerderij-in-ghana. Misschien wil jij wel meehelpen, bij voorbeeld door klusjes te doen. En het geld dat je daarmee spaart, kun je dan via je pappa of mamma doneren via de doneerknop op die website. Of je kunt het geld afgeven op het parochiekantoor aan de Pastoriestraat in Simpelveld. Veel succes!

Ga naar de inhoud