Bisschoppen breiden coronamaatregelen uit: geen vieringen na 17.00 uur, ook niet met Kerstmis

De Nederlandse bisschoppen hebben besloten de coronamaatregelen voor de Rooms-Katholieke Kerk uit te breiden. Dit in verband met de huidige ontwikkelingen op het gebied van de coronapandemie. In de R.-K. Kerk worden voorlopig na 17.00 uur geen vieringen gehouden en dit geldt ook voor Kerstmis. Dit besluit gaat per direct in.

Ook dit jaar worden Advent en Kerstmis door de coronapandemie een periode van aanpassen en vieren met beperkende maatregelen.

De nieuwe maatregelen vragen van de parochies en alle gelovigen opnieuw om extra inzet, incasserings- en uithoudingsvermogen om toch samen zo goed mogelijk Advent en Kerstmis te kunnen vieren.

 

Concreet betekent dit voor onze parochies binnen de federatie “De Pelgrim” dat alle doordeweekse avondvieringen op weekdagen en zaterdagavond vervallen. Dit is ook van toepassing op de Kerstavond- en Oudejaarsvieringen.

Voor het bijwonen van de kerkdiensten met de feestdagen is, vanwege het beperkt aantal plaatsen, reservering via het eigen parochiekantoor verplicht.

Reservering  voor een kerkdienst met de feestdagen is mogelijk vanaf 14 december a.s.

In het parochieblad dat wordt uitgegeven rond 21 december staan de tijden van de vieringen rondom Kerstmis en Nieuwjaar vermeld. Voor verdere informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het parochiekantoor van uw parochie.

Weekendvieringen

Bocholtz: mis op zaterdagavond om 19.00 uur vervallen; alleen nog een mis op zondag om 9.30 uur

Ubachsberg: mis vervallen op zaterdagavond; hiervoor in de plaats een mis op zondag om 9.30 uur

Simpelveld: mis op zaterdagavond om 17.30 uur vervallen; alleen nog een mis op zondag

om 11.00 uur

Klimmen: alleen een mis op zondag om 11.00 uur

Het kerkbestuur, 1 december 2021.

Skip to content