In Memoriam Fred Piepers

 – C’est le dirigent qui fait la musique –

Op zaterdag 12 november jl. werden we geconfronteerd met het overlijden van Fred Piepers. Hoewel hij herstellende was van een operatie, hakte dit bericht er voor iedereen hard in.

 

Fred (77) was een in de wijde omgeving bekende musicus: dirigent, organist en docent, die met grote kundigheid en bevlogenheid velen de liefde voor de muziek heeft leren waarderen en beoefenen.

 

Voor de parochiefederatie “de Pelgrim” en zijn voorgangers heeft Fred steeds een speciale betekenis gehad. Hij was in het begin van zijn carrière koster-organist in de Remigiuskerk. Hij leidde jarenlang het Bernarduskoor op Ubachsberg en was sinds 1971 onafgebroken dirigent van het GKZ Sint-Jozef-Arbeider van de Huls.

Regelmatig was Fred ook als organist in onze parochiekerken te beluisteren.

 

In zijn ruim 55-jarige loopbaan als musicus, maar vooral kerkmusicus, heeft Fred naast zijn baan als muziekdocent de leiding over een flink aantal koren gehad, waaronder het indertijd befaamde jongerenkoor “The Glory Singers”, de kerkelijke zangkoren van Heerlerbaan, Huls, Heksenberg, Ubachsberg, Ransdaal en Wijlré. Ook was hij mede-oprichter en dirigent van “Mannenkoor L’Esprit”.

Voor zijn vele verdiensten ontving Fred o.a. de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice, diverse onderscheidingen van de Gregoriusvereniging en was hij Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 

Voor alles wat je voor ons betekend hebt, zeggen we vanaf deze plek namens velen die van jouw muziek hebben mogen genieten: Dankjewel Fred !

We wensen Fred’s echtgenote Marianne en de familie alle goeds en veel mooie herinneringen toe.

 

Zaterdag 19 november jl. hebben we samen met velen die hem gekend hebben, vanuit onze parochiekerk, op een waardige wijze afscheid van Fred genomen.

 

Ooch al zunt vier diech in os midde noe kwiet

Vier geleuve dat vuur diech ing ieëwige plaatsj bei der Hergod bliet

 

Bestuur Parochiefederatie de Pelgrim

Bestuur GKZ Sint-Jozef-Arbeider

 

 

Naar de inhoud springen