Presentatie Pastorale team

Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee,
zet je voetstappen in die van mij.
Volg het spoor en ga door,
of ga jij liever voor?
Hup kom op, sluit je aan in de rij.


Deze woorden worden gezongen tijdens heel wat Eerste Communievieringen, maar ze passen ook bij de weg die onze parochies gaan. Op zoek naar de toekomst, komen we elkaar tegen en groeien in samenwerking. Soms is het nog even wennen, zo’n groot parochieverband waar gezamenlijk bestuurd wordt. Tegelijkertijd houdt iedere parochie een eigen gezicht, gedragen door bewogen vrijwilligers en trouwe kerkgangers. Er wordt gevierd, getroost, bemoedigd, met aandacht voor oud en jong, voor mensen hier geboren of van ver gekomen.


Het Bisdom benoemde een nieuw pastoraal team voor de federaties Voerendaal-Klimmen-Ransdaal en de Pelgrim (Bocholtz-Ubachsberg-Simpelveld).


Een pastoor en twee kapelaans, die dienstbaar zullen zijn aan alle parochies, onderweg naar verdere samenwerking.


Kapelaan John en kapelaan Sheril zijn midden-september begonnen. Pastoor Bert begint midden-oktober. Het pastorale team zal ondersteund worden door de vertrouwde assistenten, waarvoor hartelijk dank.


Wanneer een nieuwe bisschop benoemd is, zal de officiële pastoorsbenoeming volgen en een installatie plaatsvinden. Graag wil het pastorale team zich nu voorstellen, zodat in elk van onze parochies een presentatieviering plaatsvindt:
Zaterdag 14 okt. 17.30 uur Ubachsberg
Zaterdag 14 okt. 19.00 uur Bocholtz
Zondag 15 okt. 09.30 uur Ransdaal
Zaterdag 21 okt. 17.30 uur Voerendaal
Zondag 22 okt. 09.30 uur Klimmen
Zondag 22 okt. 11.00 uur Simpelveld

Wij zien ernaar uit om u te leren kennen … samen op weg naar de toekomst, in het spoor van Jezus. Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee!


Adiëe, tot ziens,
Kapelaan John, kapelaan Sheril en pastoor Bert.

Ga naar de inhoud