Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Koninklijke Phil concerteert met theatrale werken

juni 1 @ 08:00 - 17:00

 

 

 

Koninklijke Phil concerteert met theatrale werken

Op zondag 12 juni om 19.00 uur galmt de parochiekerk van Bocholtz met de mooiste 19e-eeuwse opera- en theatermuziek. Tijdens het Midzomernachtconcert bent u van harte welkom voor ‘groots en meeslepend’, met sopraan Fenna Ograjensek.

Muzikale sages

Geopend wordt in Noorse sferen: het theaterstuk Peer Gynt, met muziek van Edvard Grieg, klinkt met de beroemde Morgenstemning en de aria Solvejgs Sang. Het personage Solvejg echoot haar liefdeszang voor de volksheld Peer door het fjordenlandschap. Direct daarna volgt die andere beroemde bezinging van de natuur: Rusalka’s Lied aan de Maan, uit de sprookjesopera van Antonín Dvorák, geïnspireerd door De Kleine Zeemeermin. Met deze vertolkingen zingt Fenna Ograjensek twee van de mooiste aria’s uit het repertoire.

Italiaanse opera met Franse tintjes

Na een korte interlude uit de Franse marsmuziek van Camille Saint-Saëns, blijven we in Frankrijk. In het Parijse Quartier Latin speelt zich Giacomo Puccini’s La Bohème af: het arme naaistertje Mimi wordt verliefd op de dichter Rodolfo in deze beroemde opera die recht uit het leven is gegrepen. De romantiek spat uit de zwierige melodieën. Anders dan deze operasuite die de Phil speelt, is Casta Diva slechts één mooie aria uit de opera Norma van Vincenzo Bellini. Net als in Rusalka wordt ook hier door Fenna Ograjensek de maan aangeroepen, maar ditmaal in de rol van een Gallische priesteres.

De zarzuela uit Spanje

Het programma wordt besloten met een Iberisch uitstapje met de zarzuela, dat Spaanse operettegenre waar romantiek, klucht en populaire volksmuziek in samen komen. Van de componisten Reveriano Soutullo en Juan Vert speelt de Phil een suite uit La Leyenda del Beso, een sprookje over de betoverende kus van de zigeunerkoningin Amapola, haar aanbidder Mario en de jaloerse heks die hun liefde probeert te dwarsbomen. Terug in het echte leven, schreef de Madrileen Federico Chueca La Gran Vía, naar het leven in de drukste straat van Madrid. De Chotis del Eliseo Madrileño is een vrolijke dans uit deze operette.

Tickets

Wilt u meegenieten van deze beknopte operabloemlezing? Tickets verkrijgt u via de voorverkoopadressen Bakkerij Dreessen, Wilhelminastraat 27 en Plus Bocholtz, Gasthof 2 beiden te Bocholtz voor €9,50. Of reserveer met een mail aan secretariaat@philharmoniebocholtz.nl. Aan de deur krijgt u uw ticket voor €12,50. Wees welkom op zondag 12 juni om 19.00 uur in H. Jacobus de Meerdere te Bocholtz!

Gegevens

Datum:
juni 1
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Skip to content