Speurtocht voor kinderen

Vanaf zaterdag 5 maart tot en met zaterdag 16 april 2022 zijn er op negen verschillende plekken in Simpelveld en ook in Bocholtz voorwerpen verstopt die te maken hebben met het leven van kinderen en mensen in Brazilië.
Kun jij als een rasechte speurder alle voorwerpen vinden?

 

Zoek de negen voorwerpen

In Simpelveld vind je de negen voorwerpen in etalages van winkels. In Bocholtz kun je die negen voorwerpen in etalages vinden en daarnaast ook bij mensen thuis achter het raam.

Kun jij alle negen die voorwerpen vinden en daarbij de slagzin invullen?

 

Sponsors zoeken

Vraag je mamma en pappa, je opa en oma, je ooms en tantes en wie je maar wilt, om je per gevonden voorwerp te sponsoren met een bedrag, bij voorbeeld 50 cent, 1 euro of meer.

 

Boeren in Brazilië helpen hun land te behouden

Het sponsorgeld van jou en alle andere kinderen die deelnemen, is bedoeld voor boeren in Paraiba, een streek in Brazilië. Vastenactie wil deze boeren helpen om het land dat ze bewerken, te behouden. Zo kunnen ze genoeg geld verdienen om hun kinderen te eten te geven, om ze naar school te kunnen laten gaan en om de dokter te betalen als iemand uit het gezin ziek is.

 

Sponsorgeld inleveren of overmaken

Wanneer je de speurtocht succesvol hebt voltooid, kun je je sponsorgeld in ontvangst gaan nemen en het daarna naar het parochiekantoor brengen of meenemen naar de mis in het weekend. Je ontvangt dan een oorkonde als beloning.

Lukt het niet om bij het parochiekantoor langs te komen of het geld af te geven na de mis, zou je mamma of pappa het geld ook kunnen overmaken naar de digitale collectebus van de parochiefederatie De Pelgrim, via deze LINK
Stuur dan wel een email naar kantoorsimpelveld@de-pelgrim.nl met je naam, je adres, het bedrag dat is overgemaakt en wanneer.
Dan krijg je je oorkonde toegestuurd.

 

Downloads voor de speurtocht

Alles wat je nodig hebt om de speurtocht te kunnen lopen en om sponsors te vinden, vind je onder Downloads voor de speurtocht.

 

Neem je ouders en je broertjes en zusjes mee op je speurtocht.

Het is het leukst om de speurtocht samen met je mamma, pappa en je zusjes en broertjes te lopen. Dan kun je meteen oppassen dat je mamma en pappa voorzichtig zijn bij het oversteken van de straat en goed uitkijken. Want dat is natuurlijk nodig zodat er geen ongelukken gebeuren.

Skip to content