Wandel voor een ander

De informatie over de wandelingen volgt zo snel mogelijk.

Een frisse neus halen, werken aan je conditie en gezondheid en tegelijkertijd iets doen voor de landrechten van boeren in Brazilië? Het kan door te wandelen voor een ander.

 

Hier vindt u routebeschrijvingen voor meerdere wandelingen. Eén wandeling van 19 km is bestemd voor de geoefende wandelaar en kan gestart worden vanuit Simpelveld of Bocholtz. Er zijn twee wandelingen van 10 tot 12 km, voor de vrijetijdswandelaar of voor een gezin met oudere kinderen. Een daarvan kan gestart worden vanuit Simpelveld of Bocholtz, de andere vanuit Ubachsberg. En ten slotte zijn er drie wandelingen tussen de 5 en 6 km, dus geschikt voor gezinnen met jonge kinderen en ongeoefende wandelaars, met als beginpunt een van de drie parochies Simpelveld, Bocholtz of Ubachsberg. De geoefende wandelaar kan vanuit Ubachsberg eerst de 10-km-wandeling maken en daarna de 5-km-wandeling (of andersom natuurlijk) om zo aan de gewenste wandelkilometers te komen.

 

Per keer dat een routebeschrijving gedownload wordt, vragen we om € 5 over te maken naar Vastenactie (via onze digitale collectebus, zie routebeschrijvingen) of in een collectebus in één van de drie kerken te stoppen.

 

Wie dat wenst, kan ook deelnemen aan de virtuele wandel voor een ander-tocht van Vastenactie, die dwars door Midden- en Zuid-Amerika loopt. Na aanmelding en het betalen van een inschrijfgeld van € 25 krijgt de wandelaar een link toegestuurd voor een webpagina waarop de gelopen afstanden genoteerd kunnen worden. Van tijd tot tijd stuurt Vastenactie berichten met informatie over de plekken waar de wandeling langs trekt en over de bezochte projecten. Wie meer wil weten of wie zich wel aanmelden kan terecht op de website www.vastenactie.nl/wandel-voor-een-ander.

 

En wie weinig tijd of zin heeft om zelf te wandelen, kan nog altijd Guus Prevoo, de voorzitter van de federatieve MOV-groep, sponsoren. Hij wandelt in de vastentijd 600 km voor landrechten. Sponsoren kan via zijn digitale collectebus https://vastenactie.digicollect.nl/guus-prevoo.

 

Skip to content