Voor vele stellen is het de mooiste dag van hun leven. Samen willen ze door het leven gaan. Ze sluiten een verbintenis met elkaar en beloven er voor elkaar te zijn in goede en in slechte dagen. Zo is het ook met God en ons mensen. God die Liefde is wil onze relaties zegenen. Daarom willen velen hun verbintenis met elkaar voor het aangezicht van God doen.

Wanneer er op een of andere wijze binding is met onze parochie kan de viering van het kerkelijk huwelijk in onze parochiekerk plaatsvinden. Hiervoor dient u contact op te nemen met de pastoor, bij voorkeur een half jaar voor de beoogde trouwdatum (telefoon: 045 – 544 18 18; e-mail: pisters@de-pelgrim.nl)

Voor een geldig kerkelijk huwelijk is het niet nodig dat man en vrouw beide katholiek zijn. Als een van de twee niet katholiek is, kan er toch voor de kerk getrouwd worden. Wel is het nodig voor een geldig huwelijk dat men niet eerder gehuwd is geweest. Dus de katholiek mag geen eerder kerkelijk huwelijk hebben gesloten en de niet-katholiek geen eerder burgerlijk huwelijk.

Er wordt verwacht dat men deelneemt aan een gezamenlijke huwelijksvoorbereiding van drie avonden, samen met andere huwelijksparen. Deze avonden vinden in 2021 op (data nog onbekend…………..) van 19.30-22.00 uur. De locatie is de pastorie van Ubachsberg, Kerkstraat 28. Een echtpaar geeft -samen met uw pastoor- leiding aan de gesprekken.

Meestal zal de huwelijksviering plaatsvinden in een eucharistieviering. In de H. Mis is er een vast kerkelijk ritueel met een vaste volgorde van onderdelen van de viering. De kerkelijke teksten voor een huwelijksviering met de vele keuzemogelijkheden om er een persoonlijke viering van te maken, worden u digitaal ter beschikking gesteld.

Wanneer één van de partners niet katholiek is, wordt in overleg meestal gekozen voor een gebedsdienst zonder eucharistie.

Bij een huwelijksviering kiezen wij voor levende muziek en worden er geen CD’s gedraaid. Het is mogelijk om een van de koren van onze parochie te vragen. Eigen zang of muziek is ook mogelijk, mits deze zang of muziek past in de aard van de viering en in de kerk.

U kunt zelf zorgen voor een trouwkaars. Het bruidspaar kan deze trouwkaars in de viering ontsteken.

De bloemversiering in de kerk kan gebeuren in overleg met de bloemengroep van de parochie. Het is ook mogelijk om deze versiering zelf te verzorgen. Ballonnen zijn in de kerk niet toegestaan. Buiten de kerk is het niet gewenst om rijst of confetti te strooien.

De kosten van een kerkelijk huwelijk, inclusief voorbereiding zijn € 475,00.
U kunt de huwelijksdienst online aanvragen.

Klik hieronder op ‘AANVRAGEN HUWELIJKSDIENST‘ om uw gegevens aan ons door te geven en een huwelijksdienst aan te vragen. 

  Velden met * zijn verplicht
  Het parochiekantoor zal na ontvangst van het door u ingevulde formulier contact met u opnemen.


  GEGEVENS BRUID


  GEGEVENS BRUIDEGOM  BocholtzSimpelveldUbachsberg

  Velden met * zijn verplicht


  Ga naar de inhoud